Jegerånden

Jegerånden

Forfatter: Eirik Kristoffersen
Anbefalt av: Stig Lande

Hva skal til for å bli best? I Jegerånden tar Eirik Kristoffersen oss med på innsiden av Norges fremste elitestyrke.

I 2020 ble general Eirik Kristoffersen Norges nye forsvarssjef. Inntil da hadde han det meste av karrieren tjenestegjort i Forsvarets spesialkommando (FSK) – en myteomspunnet militær styrke med svært harde opptakskrav.

For å bli en del av FSK, må man ha den rette «jegerånden», men hva innebærer det? Hva gjør FSK for å utvikle sine soldater, både individuelt og som gruppe? Og hvordan bygger de en kultur preget av tillit og trygghet – der man både omstiller seg, tåler konflikter og tør å gjøre feil?

Boka er skrevet i samarbeid med Malin Stensønes. Den bygger på en rekke konkrete hendelser – både dramatiske episoder fra krig, utfordringer under opplæring eller omstilling, og eksempler på egenskapen Kristoffersen setter aller høyest hos sine medarbeidere: mot til å protestere og si nei.

Jegerånden er en bok om ledelse, motivasjon og kultur, men først og fremst om den innbitte viljen til alltid å bli bedre.

Bilde og tekst: Gyldendal.no

Oppdraget, menneskene, omsorgen og handlingsrommet

Oppdraget, menneskene, omsorgen og handlingsrommet

For noe tid tilbake gikk jeg Forsvarets mentorprogram. Programmet er svært bra og vi får tid til å reflektere hvem vi er som ledere og mennesker. Gjennom programmet skal vi også komme frem til, og formulere, vår egen lederfilosofi. Dette er min filosofi, jeg håper at jeg har klart å leve opp til den i min tid som sjef for HV-09. -Christoffer Knutsen

Les mer