top of page

Lederskapsutvikling gjennom ti episoder

Oppdatert: 31. jan. 2023

For ti podkastepisoder siden hadde Heimevernssamfunnet premiere på serien Krigens Krav.

Forfatter: Børge Sandnes

Publisert av: Jennie-Lovise N. BjerkeMagnus Jonsrud Kaardahl

Bak spakene og foran en rekke spennende gjester i studio, har Magnus Jonsrud Kaardahl som vert hatt mange timer med lærerike, morsomme og reflekterende samtaler.


Podkastserien Krigens Krav er et prosjekt initiert av Heimevernssamfunnet for lederskapsutvikling i Heimevernet.Bratt læringskurve


- Læringskurven min har vært bratt. Stupbratt som podkastvert, men sendingene og samtalene har egentlig gått lekende lett, med så engasjerende og erfarne gjester som vi har vært heldige og hatt i studio, forteller Kaardahl, som ved siden av å være podkastvert, også er leder av Heimevernssamfunnet og områdesjef ved HV-01.


I løpet av to sesonger har vi lyttet til blant andre Ole Jørgen Maaø, historiker ved Luftkrigsskolen som har gitt oss ti bud om å gi mer faen. Områdesjef Svein Riste om oppdraget med bistand til Politiet på grensen i forbindelse med forsterket grensekontroll. Oberstløytnant Harald Høiback om historien bak det vi i dag kaller oppdragsbasert ledelse og ikke minst den dramatiske historien Rune Meier fortale da han fikk en telefon, som ble den første av svært mange gjennom de neste dagene. Et leirskred hadde gått på Gjerdrum og sivile myndigheter ba om bistand fra Forsvaret.


Militært lederskap


- Vi har hørt mange historier gjennom alle timene som våre gjester har brukt i studio. Ekstra stas var det jo selvsagt når generalmajor Elisabeth Michelsen og sersjantmajor Gjert Grave var noen av våre første gjester i studio, minnes Kaardahl.


General Eirik Kristoffersen var også en av de aller første gjestene i studio. Her snakket han og delte villig av sin kunnskap rundt militært lederskap, om Heimevernet og det ukjente. Hva kreves av oss som militære ledere og hvordan kan vi forberede oss best mulig, var noen av temaene som ble tatt opp under sendingen.


- Podkasten har blitt populær blant våre lyttere og sammen med stridssekken, er dette et godt tilbud til alle som er glad i Heimevernet, har lyst å lære mer om militært lederskap eller lytte til engasjerende historier. Vi er svært takknemlig for at så mange har ønsket å dele av sin kunnskap og sine historier, legger han Kaardahl til.


Ny sesong


Nå er han og Heimevernssamfunnet godt i gang med sesong tre av Krigens Krav.


- Nå er første episode spilt inn av sesong tre og like rundt hjørnet. Vi ønsker oss både nye lyttere og tips om mennesker som kan bidra med nye historier, samtidig som vi håper eldre episoder kan deles i sosiale medier. Historiene er jo så bra at flere burde bli oppmerksomme på dem, oppfordrer Kaardahl.


Hele arkivet med Krigens Krav kan dere finne her: Krigens Krav

182 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page